C vill väcka nytt liv i Pehr Hörbergsgården

När äldreboendekön har börjat växa kan Pehr Hörbergsgården fått ny luft under vingarna. Det föreslår Centerpartiet.
Pehr Hörbergsgården kan få nytt liv.
Foto: Andreas Westergren

Som Smålandsposten tidigare berättat har kön till särskilt boende börjat växa kraftigt igen, från att i höstas stått på noll.

Kommunen ska utreda lösningar. Närmare bestämt att försöka ordna fler platser på Nicklagården.

Nu föreslår Centerpartiet att man undersöker att i första hand använda sig av Pehr Hörbergsgården i Virestad.

I dag är Pehr Hörbergsgården i praktiken nedlagt, men formellt finns inget nedläggningsbeslut. Det tidigare beslutet som togs i socialnämnden är upphävt av förvaltningsdomstolen.

– Så sent som i december var det faktiskt verksamhet där ute (särskilt boende) och då tycker vi det är rimligt att det är den som ligger i första läget.

Peltola tror att man skulle kunna flytta in och få igång verksamheten ”ganska omedelbums”.

– Vi har sagt i vår översiktsplan att det ska vara ett äldrecentra i Virestad. Vi var emot nedläggningen och hanteringen av nedläggningen. Nu ser vi effekten av att man hastade igenom. Det uppstod en kö. Det finns ett behov, säger hon.

ALLA NYHETER OM VALET HITTAR DU HÄR

Läs mer

Skola

Skola: Massiva protester mot sparförslag

Lärare får göra vaktmästarsysslor, fler barn per pedagog i förskolan och indragen skolskjuts. Idag ska en rad besparingsförslag klubbas i utbildningsnämnden. De kommunala facken protesterar.

Rattfylleri

Körde lastbil i tio mil – hade 1,95 promille

När mannen stannade med sin lastbil i Växjö för att äta kontrollerades han av polisen. Det visade sig att chauffören hade 1,95 promille och att han hade kört i omkring tio mil.

Olyckor

Kommunen ser över olycksdrabbad väg

Mörners väg mellan Dalborondellen och Uriksbergsrondellen är olycksdrabbad. Bland annat har fotgängare blivit påkörda. Nu har tekniska nämnden fått i uppdrag att ytterligare försöka öka trafiksäkerheten på sträckan.

Ledare

Samtidigt som Alexander Bard