Palmblads pärlor: Husebys hemligheter

Arrendatorbostaden i Huseby genomgår just nu en omfattande renovering.
Området innehåller en hel drös med historiska underligheter.
Bland annat har man hittat en runsten, unik golvisolering och Kronobergs kanske hemligaste garderob.
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Se tidigare avsnitt av Palmblads pärlor på SMP.se.

Läs mer

Ledare

Kris i splittrat samhälle

I Stockholmsområdet är sex av nio av de som avlidit av coronaviruset Svensk-somalier. Detta varslade nyligen en förening för Svensk-somaliska läkare om. Det är ett besked som manar till eftertanke.

Dokumentär

Gameday: Rökmoln, borrmaskin och åttarätters

Hur roddas ett evenemang med nästan 5000 besökare? Vad sker bakom kulisserna inför och under en Växjö Lakers-match? Vi ansökte och fick ackreditering till Vida Arenas samtliga fyra plan och bestämde oss för att ta reda på det. Här är resultatet.

Krönika

Jan Bärtås: ”Det är inte snobbigt att nörda in sig”

Surölsfestival, porterträffar, vinterölsträffar, ölkryssningar, bockölsfest, belgoträffar, ölvandringar. Det går verkligen att nörda in sig i dryckens värld.

Reportage

T-Forden är bilen i Kurt Lindströms liv

T-Forden är världens näst mest producerade bil. 15 miljoner bilar tillverkades och några av dessa står hemma hos Kurt Lindström utanför Lammhult. Det han inte vet om bilmodellen är förmodligen inte värt att veta.

Det nya medielandskapet

Forskare: ”Alternativmedia fyller ett behov”

De etablerade svenska medierna har varit likriktade i nyhetsvärdering och vinkling. Det menar medieforskaren Kristoffer Holt. Det är förklaringen till att de invandringsfientliga alternativmedierna fått ett ovanligt stort genomslag här.