1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Det fungerar inte alltid att välja cykeln

I en insändare med rubriken ”Ta cykeln till träningen”, den 18 september, fick jag ett svar på min insändare som handlar om att cyklister är en fara för trafiken. Gunnar, du tyckte att jag ska börja cykla till min träning. Men det finns vissa problem med det.

På måndagar har jag träning 16.30 och det tar cirka femton min med bil till träningen om jag och min pappa ska cykla dit tar det cirka 30 minuter. Jag slutar skolan 15.50 på måndagar. Efter jag slutat skolan måste jag hinna hem, äta något och byta om. Det finns ingen chans att jag hinner göra allt detta på fyrtio minuter. Ditt förslag är att jag ska cykla till träningen. Jag tror inte ens att du skulle hinna med allt som jag måste hinna med och sedan cykla till träningen och komma i tid, trots att du är en van ”vardagscyklist”.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, minhockey.se, minboll.se, vxoweek.se och appen MinSMP. 5 veckor endast 5 kr! (ord pris 1 mån 139 kr)

Om jag kommer försent så missar jag mycket av träningen, vilket gör att jag hamnar efter i utvecklingen i min sport. Det gör att jag måste träna extra när jag är hemma och om jag tränar extra så missar jag mycket plugg och jag hamnar efter i skolan.

Skolan är en av de viktigaste sakerna och om jag hamnar efter i skolan, så kommer jag få sämre betyg och det påverkar mitt gymnasieval.

När jag läste insändaren så uppfattade jag det som att du Gunnar tror att jag är fem år, men om du hade läst min signatur nogare, så hade du sett att jag går i årskurs nio och därmed är femton år och behöver inte pappas hjälp när jag cyklar.

När jag sitter i bilen på väg till min träning, ser jag hur cyklisterna är i trafiken och av detta lär jag mig själv hur jag ska bete mig i trafiken både som cyklist och bilist. Visserligen har du rätt i att det är miljövänligare att cykla än att åka bil men ibland går det snabbare med bil.

Till sist vill jag bara säga att det är tur att vi har sådana väl fungerande vardagscyklister som du som uppmanar andra till att börja cykla.

Martina, Norregårdskolan 9E

Det går inte att alltid välja cykeln, anser Martina.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT