1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Godtyckligt arbete är skrämmande

Det är skrämmande att läsa artiklarna om hur godtyckligt arbetet bedrivs på en del ställen där några av våra mest utsatta ska få omsorg. Det här möter vi både i privat och offentlig regi och borde förstås inte finnas alls.
”I de flesta fall är det engagerad och professionell personal närvarande men avarterna förstör både för dem och de utsatta som kräver trygghet och kunskap av personal som de är så beroende av”, skriver signaturen ”Undrande”.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

I de flesta fall är det engagerad och professionell personal närvarande men avarterna förstör både för dem och de utsatta som kräver trygghet och kunskap av personal som de är så beroende av!

Chefer ska numera vara administratörer i stället för arbetsledare och det öppnar för ett godtyckligt arbetssätt och informella chefer i arbetslagen.

Vare sig man är utbildad eller inte så måste man naturligtvis inhämta all den kunskap som finns om den man är satt att ha omsorg om! Att inte följa de planer och rutiner som arbetats fram borde anses som tjänstefel!

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Jobbar jag på bageri och ska baka bullar så kan jag inte baka tårta i stället bara för att jag känner för det. Arbetets status, och därmed lönen, måste absolut höjas men då måste vi alla visa hur professionellt vi hanterar våra krävande arbetsuppgifter.

Ett förtroende raseras blixtsnabbt och kostar mycket tid och möda att återupprätta.

Undrande