1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Gråt inga tårar för Olivers alla miljoner

Tre kronors och Arizonas stjärnback, Oliver Ekman Larsson tjänar 8,25 miljoner dollar om året.
Foto: Rick Scuteri

Att den ishockeyspelande NHL-backen Oliver Ekman Larsson som tidigare representerat i Tingsryd AIF hamnade under plats 20 i senaste rankingen verkar vara en större katastrof?

Men vem berör det mest? De som läste om det i Smålandsposten eller spelaren själv? Litet medlidande kanske finns bland fansen, men om Oliver själv känner någon större olust är jag inte säker på. Han har sitt på det torra.

Som kanske inte alla vet skrev han kontrakt med sin NHL-klubb, Arizona Coyotes förra året. Ett kontrakt som innebär en årsinkomst på 8,25 miljoner dollar. Med dagens valutakurs innebär det totalt runt 640 miljoner kronor under den åttaåriga kontraktperioden.

Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Man skall kanske inte göra en jämförelse. Men jag känner att jag måste peta lite i det. Undersköterskorna i vården protesterar för sina arbetsförhållande och det med all rätt. Trots sin enorma samhällsnytta kommer de väl knappast upp i 300 000 kr i årsinkomst.

Kalla det gärna för en dålig jämförelse - men sånt är livet som det brukar heta.

Ingemar GS Andersson