1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hela Uppvidinge är värt att kämpa för

”Jag är uppriktigt sagt oroad över hur vår kommun ska kunna utvecklas i sin helhet, när nedskärningar som politiken vill göra inte är genomtänkta”, skriver Patrik Davidsson (C) i Uppvidinge kommun.
Uppvidinge Gymnasieskola hotas av nedläggning. Men att lägga ner skolan är fel väg att gå, anser Patrik Davidsson (C).
Foto: Arkivbild

Ska vi komma till rätta med den ekonomiska situation som råder i Uppvidinge just nu måste man våga vända på varje sten. Beslut som behöver tas måste vara rejält underbyggda av fakta och innehålla konsekvensanalyser. Jag är uppriktigt sagt oroad över hur vår kommun ska kunna utvecklas i sin helhet, när nedskärningar som politiken vill göra inte är genomtänkta.

Jag är stolt över att Centerpartiet och Kristdemokraterna tillsammans med övriga oppositionen, företagare och samhällsföreningen lyckades rädda högstadiet i Älghult. Nu behöver vi hjälpas åt i samma anda när det gäller Uppvidinge Gymnasieskola. En nedläggning av gymnasiet är inte ett smart drag på varken kort eller längre sikt.

Neddragningar inom skolan, oavsett ort i kommunen, är fel väg att gå. Skolorna behöver framtidstro och uppbackning av politiken för att kunna blomstra och vara ett attraktivt inslag i exempelvis valet av att vilja flytta hit. Lika viktigt är det att våra förskolor utvecklas som att vi stärker yrkesutbildningarna på gymnasiet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

En budget i balans är en förutsättning för att Uppvidinge kommun på sikt ska överleva och kunna utvecklas.

I oppositionens budget, som kommunfullmäktige röstade igenom i juli månad, var signalen tydlig. Vi flyttade pengar från kommunstyrelsen ut till Barn- och Utbildningsnämnden samt Socialnämnd. Det är självklart att skola, vård och omsorg måste prioriteras i första hand.

Vi behöver spara, även i kommunhuset. Som politiker och framröstad av medborgarna i kommunen har vi ansvar för skattepengar. Varje skattekrona som används ska vara väl prioriterade. Jag ser att vi både i nämnder och styrelser måste dra vårt strå till stacken för att effektivisera och se nya lösningar för att få balans i ekonomin.

Jag säger inte att vi behöver spara även på tjänstemannasidan i kommunen för att det är kul, utan för att det faktiskt är nödvändigt.

Att ta ansvar är inte alltid roligt, men som politiker måste vi ha en helhet för våra ögon. Därför måste vi vända på varje sten för att kunna lyfta kommunen framåt.

Patrik Davidsson (C), kommunstyrelseledamot i Uppvidinge kommun