1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Låt situationen med Paolo Roberto lära oss något

Likt mig antar jag att många är upprörda över Paolo Robertos sexköp. Han valde att begå en kriminell handling och skylla det på ett självskadebeteende, men vad kan situationen lära oss?

Enligt Göteborgsposten köper en av tio svenska män sex. De köper sex, men de köper sig också till ett samtycke. Den utsatta kvinnan som säljer sexet hade aldrig valt att ha sex utan pengar och valet från kvinnan att köpa sex är ofta ett beslut som kommer från fattigdom, utsatthet eller tvång. Detta är vad diskussionen borde handla om.

Paolo Robertos handlingar är och bör förbli en vändpunkt till hur samhället borde se på sexköp. 25 000 kronor i böter för ett betalt samtycke, 25 000 kronor för en betald våldtäkt. Låt sexköparna ta konsekvenserna för det som de gjort. Fängelse borde inte vara ett alternativ för dem, utan en självklarhet.

Utan tvivel har andra svenska, kända män köpt sex. När detta nästa gång avslöjas, hoppas jag att konsekvenserna blir större. Jag vill inte se dessa män i tv-soffan på TV4. Jag vill inte se dem dra på sig offerkoftan på Instagram. Jag vill se dem stå för sina handlingar i en domstol.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

En arg 20-åring

”Låt sexköparna ta konsekvenserna för det som de gjort. Fängelse borde inte vara ett alternativ för dem, utan en självklarhet, skriver signaturen ”En arg 20-åring”.
Foto: Henrik Montgomery/TT