1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Låt Växjö stå för en sammanhållande kraft

”Fortsätter vi vara tvåa på bollen riskerar vi att kriminella vinner matchen om den trygghet vi vill ha tillbaka. Tryggheten uppnås när alla politiska partier bjuds in att enade möta problemen”, skriver Sverigedemokraterna i Växjö kommun.
Sverigedemokraterna i Växjö kommun vill se förändringar i hur kommunen jobbar med tryggheten i centrum.
Foto: Urban Nilsson

Växjö har två större dagligvarubutiker i den absoluta centrumkärnan. Nybyggnation av bostäder går på högvarv och med nytt kommunhus och framtida flytt av sjukhuset kan vi förvänta oss fler centrumboende personer. Nya kommunhusets 600 arbetsplatser minskar inte behovet av välfungerande och trygga centrumföretag.

Beklagligt nog hörs företagare i Växjö centrum vittna om hot för egen, företagets och anställdas del. Offentliga verksamheter och gatubilden med unga som driver omkring i sysslolöshet och knarkförsäljning bekräftar en negativ utveckling.

Fackföreningar ropar efter lyhörda politikers samlade krafter. Företagare vill kunna trygga sina livsverk, sig själva, familj och inte minst sin personal. Rubriker från flera håll har länge skvallrat om kommunens behov av massivt samlade insatser som omedelbart kan verkställas. Problemen måste lämna skrivborden och får inte köras fast i utredningarnas dike.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, minhockey.se, minboll.se, vxoweek.se och appen MinSMP. 5 veckor endast 5 kr! (ord pris 1 mån 139 kr)

Politikens tröghet är talande. Sedan hösten 2018 har vi Sverigedemokrater varit representerade i flera av de nämnder som i allra högsta grad berörs. Vi har fått ta del av information och beslut som rör det som nu drabbar invånaren i form av otrygghet.

Inför våra uppdrag bedyrade majoriteten och Växjös borgmästare Bo Frank för både nya och erfarna politiker hur viktigt det är med god ton och sammanhållning i politiska sammanhang. Vi vill se mer handling av det nu, inte bara ord. Vi har chans att bli förebild för invånare landet runt när det politiska arbetet kan visa upp gemensam syn på invånare och skattebetalare.

När majoriteten vill gå till handling mot kriminalitet, droger och otrygghet är det inte i en helhjärtat sammanhållen form. Sverigedemokraterna som opposition blir inte inkluderade i samtal om de åtgärder som krävs. Likt rikspolitikers manér blåser man upp en symbolhandling av elefanter i stället för att agera vuxna i rummet.

I omtanke om våra uppdragsgivare, kommunens skattebetalare, är det i frågor som rör dessa samhällsövergripande problem i vår stad, angeläget att ta varje chans att agera som vuxen förebild. Det är viktigt att göra rätt med pengarna.

Ordningsvakter med två veckors utbildning är ingen ensam garanti för tryggheten. Omedelbar installation av utökad belysning och övervakningskameror på kommunens utsatta platser kan ihop med direktlinje till patrullerande säkerhetsbolag öka antalet snabba insatser och tryggheten dygnet runt. Som man bäddat måste plånboken läggas.

Fortsätter vi vara tvåa på bollen riskerar vi att kriminella vinner matchen om den trygghet vi vill ha tillbaka. Tryggheten uppnås när alla politiska partier bjuds in att enade möta problemen.

Pernilla Wikelund, ordförande SD Växjö, Sara Johansson, ledamot kommunfullmäktige