1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Pensioner förra veckans topp

Katrin Glans tillhör den sista årskullen som kan ta pension vid 61. Barnbarnet Tilde Eklund Glans får vänta längre. Prognosen pekar mot riktåldern 70 år, med möjlighet att gå tidigast vid 67.
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Här är de nyheter som flest var intresserade av att läsa om förra veckan, i alla fall på smp.se

1) Det som tveklöst var mest läst under förra veckan var Kerstin Haggrens fördjupande inblicksreportage om pensioner. ”Sista chansen att gå vid 61 – nu höjs pensionsåldern” var rubriken. Pensioner är ett ämne som vi alla berörs av. Och när det blir som Kerstin Haggren har hittat, att förutsättningarna för de under 61 år ska ändras, ja då vill man läsa om det. Pensionsåldern anpassas till att vi lever längre.

2) I början av förra veckan skrev vi en kort notis om att polisen efterlyste en 16-årig pojke. Den uppföljande artikeln samma kväll där polisen meddelade att pojken var hittad, lästes av väldigt många: ”Försvunna pojken anträffad av polisen” var förra veckans näst mest lästa nyhet.

Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, minhockey.se, minboll.se, vxoweek.se och appen MinSMP. 5 veckor endast 5 kr! (ord pris 1 mån 139 kr)

3) I tisdags var det också många som läste om ett bråk på gymnasieskolan Teknikum i Växjö och som gjorde att polisen kallades till skolan.

4) ”Hon satsar på ny restaurang i klassisk Växjölokal” Lizett Hansson öppnar glutenfri restaurang i Växjö. ”Jag blev trött på att inte kunna äta på många ställen. Därför bestämde jag mig för att öppna ett eget, säger hon i artikeln.

5) ”Visma drar sig ur fastighetsprojektet på I11-området”. Växjöföretaget Visma beslutade att inte gå vidare med fastighetsprojektet WeXO på I11-området.