1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

RFSL:s arbete skapar trygga mötesplatser

RFSL Kronoberg är stolt över arbetet som görs för HBTQ-personer som behöver stöttning i sitt nya land. Samtidigt ser vi att det finns plats för mer, skriver Nina Klingberg, ordförande RFSL Kronoberg.
Nina Klingberg skriver om RFSL:s arbete för asylsökande HBTQ-personer.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Jag har de sista åren haft äran att vara ordförande för RFSL Kronoberg. Nationellt och internationellt är RFSL en stor aktör som gör skillnad på strukturell nivå.

I Kronoberg och framförallt Växjö är vi en liten förening som bland annat skapar trygga mötesplatser för HBTQ-personer som verkligen behöver stöttning i sitt nya land.

De kan ha flytt från krig, lämnat sina familjer på grund av att de inte accepterar deras liv, att det är olagligt i hemlandet och riskerar att hamna i fängelse eller avrättas. Det finns många skäl, dock vet vi vilken viktig del vi är i deras liv.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, minhockey.se, minboll.se, vxoweek.se och appen MinSMP. 5 veckor endast 5 kr! (ord pris 1 mån 139 kr)

Hos oss kan de för första gången känna sig trygga. Vi blir deras substitut för familj, personer de kan prata med om förhållandena i hemländerna och hur det är att leva som HBTQ-person i Sverige. Många som kommer till oss regelbundet säger att det är som att komma hem och träffa familjen.

Även om mycket har hänt sedan RFSL bildades för snart 70 år sedan är vi fortfarande lika viktiga och de asylsökande som kommer till oss kommer är ett av många bevis på det.

Vi som engagerar oss i RFSL Kronoberg är så stolta över det engagemang vi gör, men vi ser att det finns plats för fler.

Vi tillsammans kan göra mer och förbättra livet för fler, och du - arbetet är inte bara viktigt, vi har också roligt på vägen.

Nina Klingberg, ordförande RFSL Kronoberg