Annons

Skillnad på skyltar och skyltar

I Smålandsposten har publicerats många insändare om ”Langes skylt” kontra ”Husebyskylten”, båda längs väg 23 och i avsikt att locka besökare, dock till vitt skilda aktiviteter och huvudmän.
Insändare • Publicerad 13 mars 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Huseby bruks skylt som är placerad i södergående riktning längs väg 23 har tagit mycket stryk av regnet under februari.
Huseby bruks skylt som är placerad i södergående riktning längs väg 23 har tagit mycket stryk av regnet under februari.Foto: Karl-Magnus Lundvall

Länsstyrelsens tillåtlighetsprövning har, som tidigare redovisats, skett främst ur ett trafiksäkerhetsperspektiv. Ingen utöver myndigheten har dock kunnat förstå hur prövningen har kunnat komma till så vitt skilda resultat, att en mycket stor skylt i anslutning till ett mera trafikfarligt avsnitt av vägen har kunnat godkännas, medan en betydligt mindre skylt med mindre text, i anslutning till en mycket trafiksäker del av samma väg, har fått avslag. Var finns objektiviteten och likheten inför lagen eller är det bara ett misstag i myndighetsutövningen, som dock är svårt att revidera.

I lördagens upplaga av härvarande tidning kunde vi nu läsa att vinterns blöta håller på att fälla Husebyskylten, som dock tillfälligt kunnat räddas med hjälp av spännband. Är detta måhända vår herres sätt att något rätta till ett felaktigt beslut – även om vinden då samtidigt borde ges styrka att resa Langes skylt?

Olle Nilsson

Annons
Annons
Annons
Annons