1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Slå ihop tre projekt till ett stort gemensamt

Slå ihop simhallsbygget med grön stadsby och Sjöbacka strand till ett område.
Förslaget om Sjöbacka Strand kan slås ihop med simhallsprojektet och idén om grön stadsby, tycker Ulf Rosén.
Foto: Arkitekt: Erséus arkitekter

Många Växjöbor (jag gissar att det minst är 99 procent) önskar att en ny simhall anläggs på nuvarande område. Det ses numera som klart.

C vill skapa en grön stadsby (Smålandsposten, 21 oktober). Entreprenören APP Properties har presenterat ett förslag till ny stadsdel vid nuvarande simhall, Sjöbacka strand (Smålandsposten, 26 mars).

Därför finns nu ett ypperligt tillfälle för ansvariga politiker och lämpliga entreprenörer att mötas för att diskutera en attraktiv och spännande helhetslösning av simhallsområdet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Idéer och kreativa lösningar finns det många av i denna grupp. APP Properties förslag till Sjöbacka Strand måste nog bantas en del för att bli accepterat av Växjöborna.

Ett sådant område kommer att hyllas av oss Växjöbor och av andra utifrån kommande gäster och blir ett nytt stort steg framåt i Växjös positiva och fina utveckling under de senaste 10-15 åren.

Ulf Rosén, Växjöbo