Annons

Stoppa planerna på sjukhusbygge

Många kronobergare har genom insändare och debattartiklar skrivit kloka ord mot ett onödigt sjukhusbygge och jag håller med.
Insändare • Publicerad 30 maj 2020 • Uppdaterad 4 juni 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sjukhuset i Växjö.
Sjukhuset i Växjö.Foto: Anna Nordström

Jag har den senaste tiden behövt besöka sjukhusets olika avdelningar från bottenplan till översta våningen.

Jag har varje gång tittat noga på hur lokalerna ser ut och upplevt att de är i gott skick och inte upptäckt några större brister, jag har varje gång tänkt att det vore vansinne att riva detta som fungerar bra.

Annons

Denna uppfattning delas av många jag talat med. När det gäller tillgänglighet som bilburen har jag inte vid något tillfälle haft problem och parkeringsplats har alltid funnits. Att riva och bygga nytt vore också ur klimatsynpunkt helt fel, dessutom med tanke på att Växjö ska var den ”grönaste staden”.

Att lägga stora orimliga resurser ett sjukhusbygge i en tid då vården med långa köer och dessutom ska spara och få minskade resurser är fullständigt felaktigt och det är svårt att förstå hur den styrande politiska borgliga ledningen tänker.

Satsa stora nödvändiga resurser på personal och utrustning till vården i stället. Tänk om och riv upp beslutet. Ni skulle vinna sympatier och få stor förståelse. De finns ingen folkvilja för bygget. Några har föreslagit folkomröstning och det vore helt klart befogat vid så viktiga och resurskrävande projekt.

Planerna på bygget måste stoppas och jag hoppas att det bildas en stark aktionsgrupp som har kraft att göra detta.

Lennart Turesson

Annons
Annons
Annons
Annons