1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ta cykeln till träningen

I en insändare skriver den 13 september skriver signaturen Martina om trafikanter och cyklister. Vi är överens om att det finns trafikanter av alla kategorier som inte uppför sig enligt trafikreglerna, även cyklister. Du skriver att din pappa skjutsar dig i bil till träningen. Har pappa tänkt till?

Tänk om ni cyklade tillsammans till träningen. Då skulle du öva upp ditt eget beteende i trafiken, pappa skulle få lite motion, och vi skulle ha en bil färre i trafiken. Du, Martina, skulle utvecklas till en erfaren och kunnig trafikant. Om några år kommer du att vilja färdas utan pappas hjälp. Cykel är ett fordon som har många fördelar. Du kanske blir cyklist. Du vill väl inte bli en sån där okunnig cyklist som inte förstår hur hen ska bete sig?

Om du istället siktar på ett körkort för moped, MC eller bil, så har du också nytta av trafikträningen på cykel med pappa, eftersom reglerna är nästan desamma oavsett vilket fordon du framför. Det mesta, som stopplikt, företrädesplikt, högerregel, trafiksignaler, övergångsställen fungerar likadant oavsett vilket fordon du framför. Du kommer att ha koll på mycket om du och pappa börjar träna på cykel nu.

Du och pappa skulle också kunna bli positiva förebilder för de cyklister som behöver förbättra sitt beteende.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, minhockey.se, minboll.se, vxoweek.se och appen MinSMP. 5 veckor endast 5 kr! (ord pris 1 mån 139 kr)

Välkomna till Växjös fina cykelvägnät!

Gunnar Eikman, vardagscyklist

Foto: Hasse Holmberg