1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Växjös egoistiska kommunhus

Jag som växjöbo är väldigt irriterad över en speciell sak som vi invånare inte har fått varit med att bestämma: Det nya kommunhuset.

Anledningen till det är att huset inte kommer att gynna oss invånare, plus det faktum att kommunen lagt ner en hel förmögenhet på att bygga ett fint kommunhus bara för att ha något att skryta med bland andra kommuner.

Det som stör mig allra mest är kommunens bortförklaringar till varför de bygger detta kommunhus. Kommunen förklarar att de bygger huset för att deras 600 anställda ska få en bättre arbetsmiljö och att det ska leda till färre sjukskrivningar. Tycker kommunen helt ärligt att det låter rimligt att 600 personer ska få lyxig arbetsmiljö, medan de resterande skattebetalarna ska behöva betala för kalaset och inte få ut någonting av det.

En annan anledning till bygget är att det skulle ha kostat mer att renovera det nuvarande kommunhuset. Det låter helt sinnessjukt att en renovering skulle kosta mer än 778 miljoner kronor.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, minhockey.se, minboll.se, vxoweek.se och appen MinSMP. 5 veckor endast 5 kr! (ord pris 1 mån 139 kr)

Något kanske lite mer positivt är att kommunhuset byggs i glas som har solceller, så de tänker i alla fall miljövänligt och hållbart.

Som elevrådsrepresentant på Norregårdskolan får jag jämt höra att våra förslag för en bättre skolmiljö nästan alltid nekas av kommunen eftersom de tydligen inte har råd. Låter det inte lite skumt att de kan bygga en lyxig byggnad för så mycket pengar, men de kan till exempel inte ge skolor lite pengar för att köpa in nya saker som är nödvändiga för vår trygghet?

Jag tycker att kommunen skulle använda skattepengarna på ett smartare sätt och åt något som gynnar fler folk.

Ett bekymmer som jag ser i min skolvardag är ungdomar som använder och är beroende av droger. Dessa kommunhuspengar kanske skulle ha kunnat gå åt att hitta ett sätt att hjälpa alla dessa vilsna ungdomar som är framtiden enligt kommunen och resten av världen.

Mona Al Jaafar, Norregårdskolan 9E

Mona Al Jaafar tycker det finns bättre saker för Växjö kommun att lägga pengarna på.
Foto: Lennart Ernstsson