1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

EU-länder fryser ut oss svenskar

Reserestriktionerna har lättat, men faran för coronaviruset är inte på något sätt över. Det krävs sans och förnuft även i fortsättningen. Varje dag möts vi av beskedet om nya dödsfall.

Flera länder i Europa har valt att öppna sina gränser med vissa förbehåll, där flera länder har stängt för svenskar.

För egen del går jag mot en behaglig svemester, eller hemester som en del väljer att kalla det. Jag lider inte på något sätt. Men i ett EU där alla ska behandlas lika blir man ju onekligen fundersam när flera länder börjar särbehandla, ja nästan frysa ut oss svenskar.

Vad hade hänt om Sverige satt ett inreseförbud för alla de skandinaver, tyskar och holländare som har stugor här? Jag får inte sätta foten i Köpenhamn utan särskilda skäl, medan en dansk kan komma och gå hur som helst i Sverige. Vår regering står med mössan i hand och vill inte stöta sig med någon. De två motsatserna heter handlingskraft och flathet.

Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Det kan ju te sig barnsligt att ge igen med samma mynt, men målet måste vara att stoppa smittspridningen i samhället just nu. Då är det direkt kontraproduktivt när vi begränsar oss här hemma och samtidigt tillåter turism från kontinenten att välla in i sommar.

UKU

”Det kan ju te sig barnsligt att ge igen med samma mynt, men målet måste vara att stoppa smittspridningen i samhället just nu”, skriver signaturen ”UKU”.
Foto: Henrik Montgomery/TT