1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Skämmes, Region Kronoberg!

Läste i tidningen att av 21 regioner som utför covid-19-tester hamnar Kronoberg i botten, bara Kalmar hade testat mindre och att regionens smittskyddsläkare Christian Blomkvist säger att ”ett test påverkar inte smittspridningen. Det viktigaste är fortfarande att stanna hemma vid symtom, noggrann handhygien och att tänka på de äldre”.

Jag tycker att Region Kronoberg ska skämmas över hur de behandlar sina invånare. Alla som har kunskap om hur virus smittar vet att det smittar någon dag innan symtom visar sig och det gäller även covid-19. Har en i familjen smittan och inte får testas så sprids smittan till övriga i hushållet som i sin tur får vistas i samhället tills de får symtom. Hur många har inte då fått smittan? Vet man att en i familjen har covid-19 kan övriga familjemedlemmar förebygga spridning i samhället. Jag skäms över regionens beslut som innebär att smittan kommer att stanna länge i regionen.

Hur svårt kan det vara att erbjuda sina invånare att få ett test vid symtom för att förebygga smittspridning?

Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Att bo i den region som ligger näst längst ner på listan på testade känns inte tryggt!

Anna