1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Insektspojke räddar tomatplanta i trevlig bilderbok om samarbete

Ibland känns det som att växter befinner sig på fel plats. Men istället för att utrota dem kan det finnas en poäng med att låta dem vara.

Tims trädgård

Bilderbok
Text, bild: Marianne Dubuc
Översättning: Erik Titusson
Förlag: Lilla Piratförlaget

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

En trädgård är full av grönska. Men det som slår rot och växer tar plats, såpass att det riskerar att tränga undan annat liv.

I bilderboken ”Tims trädgård” berättar fransyskan Marianne Dubuc (f. 1980) om när en tomatplanta etablerar sig. Strax börjar myran, daggmasken, näbbmusen och andra som lever under jord att känna sig ansatta.

Men just när alla fattat beslut om att avverka växten höjer insektspojken Tim sin röst och lanserar ett nytt synsätt. Han räddar tomatplantan med argument som påvisar dess uppenbara nytta, trots vissa olägenheter.

quote
Bilderna är snarare åskådliga än estetiska.

Marianne Dubuc har gjort en trevlig bok om samverkan och förmågan att vara flexibel. Att tänka positivt när problem uppstår.

Bilderna är snarare åskådliga än estetiska. De tjänar dock sitt syfte väl, att visa på värdet av att inta en respektfull hållning till livets skiftande former.