Jessica Blomberg är besatt av att skriva

Jessica Blomberg från Ljungby har hittills hunnit ge ut tre böcker, en vuxenroman och två ungdomsböcker. Nu gästar hon Marie Magnusson i litteraturpodden ”Bokstavligt talat”.
Jessica Blomberg, närmast kameran, gästar Marie Magnusson i litteraturpodden ”Bokstavligt talat”.
Foto: Sven Åkerdal

På ganska kort tid har Jessica Blomberg skrivit tre böcker. Hon debuterade med vuxenboken ”Maratonblod” 2018, som delvis utspelar sig i hemstaden Ljungby. Därefter har hon gett ut ungdomsböckerna ”I andarnas spår” och ”De dödas kraft”.

Jessica arbetar som språklärare i spanska och franska på Sunnerbogymnasiet i Ljungby, men det här läsåret har hon tagit klivet ur lärarrollen för att skriva på heltid.

”Maratonblod” (finns även som ljudbok) handlar om den självgode läkaren och långdistanslöparen Douglas Öster. Men när han misslyckas på Göteborgsvarvet blir han så besviken att allting till slut går överstyr. Han utnyttjar sin position som läkare och börjar med bloddoping.

Hur kom du på berättelsen om Douglas Öster?

– När jag var ute och sprang funderade jag på att skriva en bok som handlar om löpning. När jag fått ihop de viktigaste punkterna på mina löprundor skrev jag ihop det ganska snart. Det tog bara några månader.

Under tiden jobbade du?

– Ja, det gjorde jag. Jag skrev så fort jag hade tid. Jag var ledig på måndagar, då skrev jag. Men sedan är jag sådan att blir jag jätteintresserad av något, som att skriva den här boken, skriver jag även om jag har hur mycket som helst runt omkring mig. Ljud, buller, folk. Jag genomför det ändå.

Du blev besatt?

– Ja det kan man nog säga, säger Jessica Blomberg och skrattar.

Blir det en uppföljare?

– Ja, uppföljaren är klar och ska förmodligen heta ”Blodimperiet”. Jag hoppas att den kommer ut till våren.

Lyssna på hela poddavsnittet i ”Bokstavligt talat”, på smp.se, Itunes eller Spotify!

Läs mer

Växjö

Facket protesterar mot borttagen OB-bonus – lämnar in över 2 400 underskrifter

Den 26 februari lämnar Kommunal 2 447 namnunderskrifter till Regionfullmäktige. Fackförbundet vill än en gång protestera mot vissa yrkesgruppers borttagna OB-bonus.

Försattes i konkurs

Konkurs: Tom tandvårdsklinik fick ut miljonbelopp - delägare får straffskatt

Delägaren, en man bosatt i Lessebo kommun, kvitterade enligt Skatteverket ut över en halv miljon kronor i oredovisade inkomster.

Litteratur

Tid för bokälskarnas högtid

Snöoväder är inget hinder för en bokälskare att ta sig till bokrean. Fråga Astrid Hauge Evaldsson som hade kört många mil från hemmet mellan Älghult och Fagerhult till bokrean i Växjö.

Kultur

Boktoppen: ”En nära och kär relation mellan mor och dotter i ett danskt vardags-80-tal”

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu.

Litteratur

Nike Krantz vill berätta i olika former

Nike Krantz från Växjö är bara 22 år, men har redan hunnit med massor. Som att skriva en ungdomsbok till exempel.

Grovt narkotikabrott

Grovt narkotikabrott: Tullen hittade 370 000 kronor i bostad

En man bosatt i Ljungby greps misstänkt för att tillsammans med en kamrat ha transporterat ett kilo kokain. I Ljungbybons bostad hittades 370 000 kronor i kontanter – men åklagaren låter familjen få behålla 140 000 kronor.