Kostakonstnär ställer ut vintertema

Lena Bergström, glaskonstnär verksam på Kosta Boda ställer ut på Galleri Glas i Stockholm.

Utställningen öppnade i lördags och heter "Winter Garden". Tillsammans med glasblåsare i hyttan i Kosta, som har varit med i hela processen har hon gjort frostiga blommor och planeter till utställningen. Glaset bearbetas både när det är varmt och kallt samt målas, slipas, blästras och poleras.

– Vi är så glada för att Lena Bergströms utställning på Galleri Glas, det är hennes första separatutställning på mycket länge så vi ser med spänning på publikens reaktioner. Vi ser just nu en stor nyfikenhet och intresse för svenskt konstglas, denna utställning är en del av den stora konstglassatsningen som vi gör på Kosta Boda glasbruk, säger Maria Olofsson Karemyr, ansvarig för Konstglas på Kosta Boda i ett pressmeddelande.

Lena Bergström har en masterexamen från Konstfack och har sedan 1994 varit formgivare på Orrefors, Kosta Boda. Utställningen visas på Galleri Glas fram till den sjätte december.

Lena Bergström ställer ut "Winter Garden" på Galleri Glas fram till den sjätte december.
Foto: Jonas Lindström

Läs mer

Ishockey

SHL: Nu har Pontus fått som han ville

Inför bortamatchen mot Färjestad i torsdags sa Växjö Lakers stora talang Pontus Holmberg att han har varit för anonym och uttryckte förhoppningar om att synas mer.

Sport

Sylvegård spräckte målnollan: ”Har längtat extremt länge”

I sitt 25:e framträdande i Växjö Lakers fick äntligen Marcus Sylvegård spräcka sin målnolla.

Sport

Succélånet Paulsson hyllar Rahimi: ”Han är fantastiskt trevlig”

Så sent som i fredags kväll spelade han division 1-hockey med Mörrum. Mindre än 24 timmar senare visade Marcus Paulsson vägen med ett mål och en assist när Växjö Lakers besegrade Leksand med 5–1 i SHL.

Festligt

I vimlet med Sven: En gala tillägnad ridsportens entusiaster

Det är galornas tid. Så även i Växjö där vimlaren fick vara med om en glittrig afton för att fira ridsporten och alla dess entusiaster i Växjö kommun.

Alvesta

Stora fläckar och smuts – Britta vägrar bo i nya hyresrätten

74-åriga Britta Åslund flyttade i januari in i sin nya hyresrätt i Alvesta.