Så blev kostnaden för Glasrikeuppdraget

Lessebo står för åtta procent av kostnaderna kring Glasrikeuppdraget.
Anna-Linda Gabriel, glasblåsare.
Foto: Arkiv

I början av mars 2016 beslutade kommunstyrelsen i Lessebo kommun att vara med och finansiera projektet Glasrikeuppdraget Exit, ett uppdrag som gick ut på att bland annat göra Glasriket mer attraktivt som besöksmål.

I projektet har Lessebo kommun stått för åtta procent av kostnaderna, 60 000 kronor av 750 000 kronor. Totalt landade projektet på 722 409 kronor. Budgeten låg på 750 000 kronor.

I våras anordnades en slutkonferens på Kosta Boda Art Hotel där uppdraget formellt avslutades och kommunerna kom överens om att fortsätta samverka för att kunna sanera de områden som återstår.

Läs mer

Medan du sov

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfylleri i Torsås, hus totalförstört i Lilla Edet och förlängda riktlinjer för social distansering i hela USA.

Moderator • Johan Persson

Hur står det till med Växjös omsorg om yttrandefriheten?

Smålandspostens helgchef Johan Persson. Frågar sig hur det står till med Växjö kommuns omsorg av yttrandefriheten efter att Sebastian Rudolph Jensens konstverk tagits bort från kommunens digitala kanaler.

Sveriges beredskap

På lagret bunkrades mängder med mat för kommande kristider - nu är allt borta

I utkanten av Lenhovda fanns Sveriges sydligaste och största beredskapslager. Här var hyllorna proppfyllda med konserver, socker, kaffe, bönor och risgryn. Nu gapar förrådet tomt på mat. Här lagras istället semesterdrömmar. Men att bygga upp en bättre försörjningsberedskap är något som försvaret har med i planeringen.

Essä

Essä: Vårt ökade behov av en köttfri framtid

Kritiken mot djurindustrin – som forskaren Tobias Linné menar kan vara ett av de största brotten i mänsklighetens historia – växer för varje år. Leder den här utvecklingen till en helt köttfri framtid?

Swedbank

Granskning: Idermark kritiseras i rapport om misstänkt penningtvätt

Swedbanks tidigare styrelse med ordförande Lars Idermark i spetsen kritiseras i advokatbyrån Clifford Chances slutrapport om den svenska storbankens misstänkta penningtvätt.

SMP granskar

Smålandspostens chefredaktör: ”Vi har anledning att rannsaka oss själva”

Morgontidningarna har tappat läsare och annonsörer i övergången till den digitala världen. I fjol gjorde dagspressen sitt ekonomiskt sämsta år någonsin.