1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Flera olyckor på riksväg 25 - minst tre till sjukhus

Två bilkollisioner inträffade på riksväg 25 under fredagskvällen.
Båda resulterade i sjukhusbesök.
Två bilar krockade på riksväg 25 mellan Ljungby och Ryssby strax innan 17-tiden under fredagskvällen.
Foto: Mattias Mattisson

Strax innan 17-tiden kolliderade två personbilar med varandra på riksväg 25 mellan Ljungby och Ryssby.

Totalt sex personer var inblandade i olyckan. Två av dem, en kvinna i 70- respektive 60-årsåldern, fick föras till sjukhus med ambulans.

– En polispatrull ska åka till sjukhuset för att förhöra de drabbade, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisregion Syd, strax efter att olyckan hade inträffat.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Senare under fredagskvällen bekräftade Region Kronoberg att de två äldre damerna klarade sig utan några större skador och kunde lämna sjukhuset under kvällen.

– Fordonen bärgades från platsen. Det är i nuläget oklart om det finns några misstankar om brott, säger Rickard Lundqvist.

Drygt en timme senare, strax innan 18-tiden, kolliderade en ytterligare personbil - fast denna gång med en älgkalv på riksväg 25, i väster riktning mot Ljungby.

– Vi var aldrig på plats, men räddningstjänst och ambulans var där. Föraren fick föras till sjukhus med ambulans. Skadeläget på personen är i nuläget oklart, säger Rickard Lundqvist och fortsätter:

– Jag vet även att en jägare åkte dit för att ta hand om älgkalven och en älgko som sprang omkring i området.