Annons
Nyheter

Ängelholms flygplats läggs ner

Trafik • Publicerad 28 maj 2020
Mörka skyar bakom plan där de står parkerade på Ängelholm-Helsingborg Flygplats i maj 2020 under den pågående coronapandemin. I höst stänger flygplatsen. Arkivbild.
Mörka skyar bakom plan där de står parkerade på Ängelholm-Helsingborg Flygplats i maj 2020 under den pågående coronapandemin. I höst stänger flygplatsen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tufft ekonomiskt läge och allt färre passagerare – och under epidemin har krisen förvärrats allt mer. Nu kommer besked om att Ängelholms flygplats läggs ner, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.

Personalen, runt 40 personer, sägs upp under dagen och i höst ska flygtrafiken ha upphört helt. Under sommaren kommer dock trafiken vara i gång.

Annons

Flygplatsen behåller sitt flygplatscertifikat, och ägaren Peab utesluter inte att man återigen kan öppna i framtiden.

"Utan intäkter och med en oklar framtid för flyget måste vi nu tyvärr ta steget och stänga flygplatsen tills vidare. Samtidigt har jag goda förhoppningar om att kommunerna i Nordvästskåne vill hitta en lösning så att flygplatsen kan återstartas i framtiden", skriver Jesper Göransson, vd och koncernchef i Peab, i ett pressmeddelande enligt SVT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons