Annons

Ekot: 15 nya miljarder i coronastöd

Ekonomi (TT) • Publicerad 2 april 2020
Ingången och infarten till en akutmottagning i Malmö har anpassats på grund av coronaviruset. Regionerna och kommunerna kommer att få mer pengar, enligt Ekot. Arkivbild.
Ingången och infarten till en akutmottagning i Malmö har anpassats på grund av coronaviruset. Regionerna och kommunerna kommer att få mer pengar, enligt Ekot. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kommuner och regioner kommer att få ytterligare cirka 15 miljarder kronor till följd av coronakrisen, erfar Sveriges Radio Ekot.

Tillskottet ska vara resultatet av förhandlingar mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

– Det är rimliga nivåer. Kommuner och regioner kommer att behöva väldigt mycket pengar, men exakt var vi landar kommer vi att återkomma till inom kort, säger Nyamko Sabuni (L) till Ekot, utan att bekräfta uppgifterna.

Klockan 08.45 håller finansminister Magdalena Andersson (S) presskonferens med finansmarknadsminister Per Bolund (MP) samt Centerns och Liberalernas ekonomisk-politiska talespersoner Emil Källström och Mats Persson för att presentera nya budgetåtgärder med anledning av coronakrisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons