Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En person fick föras till sjukhus efter en singelolycka på riksettan och på väg 29 körde en bil i diket och voltade, en person till sjukhus också där. I övrigt en lugn natt enligt polisen.
Publicerad 1 mars 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Vid 06.40-tiden på söndagsmorgonen inkom larm om att en personbil ska ha voltat på väg 29. En person fick köras med ambulans till sjukhus.

En person har först till sjukhus efter en singelolycka på Riksettan under lördagskvällen.

Annons

Det var vid 23.20-tiden på lördagskvällen som larmet inkom till SOS om att en personbil väjt för ett rådjur och kört in i ett träd längs Riksettan i Ljungby.

Sverige

En person har förts till sjukhus efter ett grovt våldsbrott i Västerås. Ivan Åslund vid polisens regionledningscentral säger att det är oklart hur allvarliga skadorna är.

Larmet kom in klockan 22.30 på fredagskvällen och polisen har en insats i området. Vad för sorts våldsbrott det handlar om och vad som har hänt är polisen förtegen om.

– De har en hel del att göra i det här ärendet innan man kan gå ut med mer, säger Ivan Åslund. (TT)

En man i 80-årsåldern har dömts för att vid flera tillfällen ha förgripit sig sexuellt på sitt barnbarn. Nu skärper hovrätten hans fängelsestraff till två år och nio månader och skadeståndet höjs till 180 000 kronor, rapporterar GT.

Brottsrubriceringen har också skärpts till våldtäkt mot barn vid två tillfällen.

Under nästan ett års tid förgrep sig mannen på barnbarnet. I förhör med offret framkommer att barnet har fått fysiska och psykiska skador av övergreppen.

Mannen dömdes tidigare i tingsrätten till fängelse i ett år och tre månader med rubriceringen grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Den dömde mannen, som kommer från Västsverige, nekar till brott. (TT)

Världen

573 personer har insjuknat i Kina det senaste dygnet, visar den dagliga uppdateringen av det nya coronaviruset. Det är den högsta ökningen hittills i veckan, men betydligt lägre än de stora tal då smittan spreds som värst i landet.

Annons

Alla utom tre nya fall är i Hubeiprovinsen, vars huvudstad Wuhan är centrum för smittan. Ytterligare 35 smittade har avlidit, alla utom en i Hubei.

I Sydkorea har 376 nya fall rapporterats in, lejonparten i staden Daegu. (TT)

Muhyiddin Yassin har svurits in som Malaysias nya premiärminister, efter en vecka av politiskt stök i det sydostasiatiska landet.

Det började med att tidigare premiärministern Mahatir Mohamads allians brakade samman. 94-åringen hoppade därmed av posten vilket ledde till nyval, där han förlorade mot Muhyiddin Yassin.

Landets kung utser landets premiärminister, som måste bevisa att den har stöd av en majoritet av parlamentsledamöterna. (TT)

Staffan LundgrenSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons