Brand bröt ut på Vida

På lördagsmorgonen brann det på Vidas anläggning i Alvesta.
Arkiv.

Klockan 07.38 inkom ett larm om en brand på Lyckegårdsvägen i Alvesta till Värends räddningstjänst. Det var en flisledning som brann på Vidas sågverk. Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

– Det var en mindre brand i ett transportband med flis. Det är släckt och klart nu, sa Oscar Renström, insatsledare vid Värends räddningstjänst vid halv niotiden på söndagsmorgonen.

Enligt Oscar Renström var branden lättsläckt och vissa materiella skador drabbade byggnaden. Ingen person kom till skada i samband med branden.

– Det gick så bra det kunde, branden släcktes tidigt, säger Oscar Renström.

Christian Drott är vd på Vida och berättar att branden uppstod vid värmeökning i produktionens kylrep.

– Det var troligtvis något som fastnat i dem. Personalen valde då att larma räddningstjänsten då man till en början inte kunde uppfatta omfattningen av branden. De handlade rådigt och släckte innan räddningstjänsten kom, Produktionen kom igång efter en timme, säger han.

Läs mer

INNEBANDY

Förre Viperstränaren tar över Lagan

Christian Guntsch lämnade jobbet som huvudtränare för Växjö Vipers i SSL under den gångna säsongen. Nu har Växjöprofilen fått ett nytt tränarjobb. 38-åringen tar över allsvenska Lagan IBK.

Feature

Ramslök - en delikatess vid vårens matlagning

Sport

Ej prenumerant: Köp Smålandspostens minidokumentär om Amo HK

Häng med bakom kulisserna i allsvenskan.

Inblick

Decennier av FN-kritik mot Sverige

Det är fritt fram för rasistiska organisationer. Ingen officiell statistik förs över hur orättvisor slår mot invandrare. FN har återkommande kritiserat Sverige för att inte ta rasism och diskriminering på allvar.

Feature

Den muntliga berättelsen står sig stark

För 30 år sedan hölls första berättarfestivalen i Ljungby. Ideella krafter ville föra berättartraditionen och dess kulturarv vidare. I dag är Sagobygden upptagen på Unescos lista över betydande immateriella kulturarv, det tjugonde i världen. Mycket är Meg Nömgårds förtjänst som lyft verksamheten till nya nivåer.

Tipsa oss!

Vet du mer? Hör av dig till Smålandsposten

Tipsa redaktionen på 0470-77 06 07 eller nyheter@smp.se