Annons

Brand bröt ut på Vida

På lördagsmorgonen brann det på Vidas anläggning i Alvesta.
Alvesta • Publicerad 1 mars 2020
Arkiv.
Arkiv.

Klockan 07.38 inkom ett larm om en brand på Lyckegårdsvägen i Alvesta till Värends räddningstjänst. Det var en flisledning som brann på Vidas sågverk. Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

– Det var en mindre brand i ett transportband med flis. Det är släckt och klart nu, sa Oscar Renström, insatsledare vid Värends räddningstjänst vid halv niotiden på söndagsmorgonen.

Annons

Enligt Oscar Renström var branden lättsläckt och vissa materiella skador drabbade byggnaden. Ingen person kom till skada i samband med branden.

– Det gick så bra det kunde, branden släcktes tidigt, säger Oscar Renström.

Christian Drott är vd på Vida och berättar att branden uppstod vid värmeökning i produktionens kylrep.

– Det var troligtvis något som fastnat i dem. Personalen valde då att larma räddningstjänsten då man till en början inte kunde uppfatta omfattningen av branden. De handlade rådigt och släckte innan räddningstjänsten kom, Produktionen kom igång efter en timme, säger han.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Karl-Magnus LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons