Annons
Nyheter

Ny förstärkning till polisen i region Syd

Brott (TT) • Publicerad 15 november 2019
Polisens kriminaltekniker säkrar spår efter en skottlossning vid en pizzeria vid Möllevångstorget i Malmö natten till söndag. En 15-årig pojke dog, en annan pojke fick livshotande skador. Arkivbild.
Polisens kriminaltekniker säkrar spår efter en skottlossning vid en pizzeria vid Möllevångstorget i Malmö natten till söndag. En 15-årig pojke dog, en annan pojke fick livshotande skador. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisens nationella operativa avdelning, Noa, skickar ytterligare förstärkning till polisregion Syd, som ska hjälpa till med att utreda flera skjutningar och sprängningar.

Det handlar om ett "omfattande stöd med kvalificerad utredningsresurs", skriver polisen på sin hemsida , som skickas till region Syd för att i arbetet med att utreda flera fall av grovt våld i form av skjutningar och sprängningar.

Annons

Det är den andra resursförstärkningen till region Syd på kort tid och en del av den satsning som kallas Operation rimfrost.

Med "Operation rimfrost" vill polisen minska antalet sprängningar och skjutningar – bland annat genom tydligare prioriteringar inom polisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons