1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Socialdemokraterna positiva trots allt

Socialdemokraterna i Växjö var trots allt nöjda när rösträkningen på valnatten visade ett mindre tapp än i riket.
Kommunalrådet Malin Lauber (S) tyckte att man trots allt gjorde ett bra val.
Foto: URBAN NILSSON

När drygt häften av rösterna var räknade i Växjö tydde de på att Socialdemokraterna backar, om än inte lika mycket som i riket.

Kommunalrådet Malin Lauber (S) tycker att Socialdemokraterna i Växjö har gjort ett väldigt bra val.

– Vi har haft fantastiska valarbetare som har jobbat jättemycket. Det ser betydligt bättre ut än vad det gjorde i vad både Smålandsposten och många andra gjorde. På så sätt är jag positiv. Jag hoppas givetvis att vi kommer upp i samma valresultat som vi hade förra valet men jag helst avvakta tills alla distrikten är är räknade, säger hon.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Att valresultatet verkar bli bättre än vad opinionsundersökningar tidigare har pekat på tycker hon visar att partiet har gjort en bra slutspurt i valrörelsen.

– Våra valarbetare har varit jätteduktiga. Vi har haft över 12 000 samtal med invånarna i Växjö kommun och vi har knackat jättemånga dörrar. Vi har pratat på gator och torg. Det märks i slutet av valrörelsen, säger hon.

Än vill hon inte spekulera om Socialdemokraternas förhandlingsläge.

– Det beror helt på hur valresultatet blir. Det är alldeles för tidigt att uttala sig om det. Det får vi se när alla distrikten är räknade. Jag tycker givetvis att det största partiet ska vara regeringsbärare.

Oavsett slutresultatet blir det i stora delar ett nytt – och yngre – S-lag som tar plats i Växjö fullmäktige, med de flesta nya ledamöterna yngre än 40 år.

ALLA NYHETER OM VALET HITTAR DU HÄR