Annons

Volvo skjuter upp årsstämman

AB Volvo skjuter upp årsstämman på grund av det osäkra läget kring coronapandemin.
"Vi anser att det i dagsläget är ansvarsfullt att skjuta på årsstämman, för att utvärdera hur situationen utvecklas", säger styrelseordföranden Carl-Henric Svanberg.
Coronaviruset (TT) • Publicerad 25 mars 2020
Volvo lastvagnars fabrik i Tuve. Arkivbild.
Volvo lastvagnars fabrik i Tuve. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Lastbilstillverkaren hänvisar till att en senarelagd stämma ger bolaget mer tid att utvärdera de ekonomiska konsekvenserna av viruskrisen.

"Vi följer från styrelsens sida noga utvecklingen kring hur den mycket svåra situation som världen befinner sig i påverkar Volvokoncernen och dess efterfrågan på bolagets produkter och tjänster", säger Carl-Henric Svanberg i ett pressmeddelande.

Annons

Volvo har den senaste tiden fått hård kritik på grund av styrelsens förslag om aktieutdelning. Styrelsen valde senare att dra tillbaka förslaget om en extra aktieutdelning, men förslaget om ordinarie utdelning ligger kvar. Beslut skulle ha fattats på årsstämman i början av april. Stämman ska enligt gällande lagstiftning hållas senast den 30 juni.

AB Volvo beslutade i fredags att permittera all personal i Sverige på grund av coronakrisen. Beslutet berör omkring 20 000 anställda, dessutom har ungefär 5 000 konsulter sagts upp.

Här saknas innehåll

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons