1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Anja Mittag lägger av – har två matcher kvar

Anja Mittag. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Fjolårets allsvenska skyttedrottning lägger av med elitfotbollen. Rosengårds tyska stjärna Anja Mittag kommer att avsluta karriären när hennes kontrakt går ut i sommar, skriver .

Därmed har Mittag, som fyller 34 år på torsdag, bara två matcher kvar: hemma mot Piteå på onsdag och borta mot Linköping nästa måndag.

– Jag är lite ledsen, men samtidigt känns det skönt. Jag har funderat mycket efter säsongsslutet i fjol. Jag har inte motivationen att fortsätta spela alla matcher i höst. Jag måste vara ärlig mot mig själv och laget, säger Anja Mittag till Sydsvenskan.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Få, om någon, av dagens allsvenska spelare har en lika tung meritlista som Mittag. Hon har under karriären tagit OS-guld, VM-guld och tre EM-guld, hon har vunnit Champions League med Potsdam och tagit liga- och cuptitlar både i Sverige och i Tyskland. Hon är den bästa målskytten i Champions Leagues historia och har dessutom vunnit den svenska skytteligan vid tre tillfällen.