1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Coppola stöttar Scorsese i Marvelstriden

Den Oscarmeriterade regissören Martin Scorsese råkade i blåsväder i Hollywood efter att ha sagt att superhjältefilmer inte är film på riktigt och jämförde dem med nöjesparker.
Men nu får han mycket tungt eldunderstöd av den likaledes Oscarbelönade regissörskollegan Francis Ford Coppola.
Den amerikanske regissören Francis Ford Coppola när han fick hederspriset Prix Lumière i Lyon.
Foto: Laurent Cipriani/AP/TT

– När Martin Scorsese säger att Marvelfilmerna inte är biograffilm har han rätt för vi förväntar oss att lära oss något av biograffilm, vi förväntar oss att få ut något, någon upplysning, någon kunskap, någon inspiration, säger den 80-årige Coppola till journalister i franska Lyon där han fick hederspriset Prix Lumière vid filmfestivalen Lumière.

Coppola tar i ordentligt och säger att han inte känner till någon som får ut något av att se "samma film om och om igen".

– Martin var vänlig när han sade att det inte är biograffilm. Han sade inte att det är föraktligt, som jag säger att det är, fortsätter han.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Scorsese klagade tidigare i oktober på att superhjältefilmerna inte handlar om människor och inte "försöker förmedla emotionella och psykologiska erfarenheter till andra".

Med Coppolas inträde i striden om Marvelfilmerna lär det hetta till ordentligt igen i sociala medier.