1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Innebandyn delar ut SM-guld – slopar slutspel

Innebandyn gör som basketen och delar ut SM-guld till de som ledde grundserierna när allt spel avbröts i förra veckan.
Iksu blir svenska mästare på damsidan och Falun bland herrarna.
Alexander Galante Carlström och hans Falun får lyfta SM-guldet utan att behöva spela slutspel. Arkivbild.
Foto: Henrik Hansson/TT

Innebandyspelet avbröts när det återstod två omgångar av damernas superliga och på herrsidan spelades den sista omgången – fast med några uppskjutna matcher.

Nu får lagen som varit bäst under säsongen SM-guld, fastän det inte blir något SM-slutspel.

Lagen på nedflyttningsplats flyttas ner till serien under och de som vann allsvenskan och kan spela i svenska superligan gör det. Men det kommer inte att genomföras något kvalspel.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

"Jag förstår att en del föreningar nu blir besvikna på att de går miste om chansen att kvala upp i seriesystemen, men situationen med coronavirusets spridning i Sverige gör att vi inte kan genomföra de många matcher som skulle ha spelats. Det mest riktiga är då att seriesegrarna tar platsen i divisionen över", säger Innebandyförbundets ordförande Märit Bergendahl i ett pressmeddelande.

Innebandyn tvingas också ställa in sin finaldag för herrarna och damerna i Stockholm.

"Att SM-finalen inte genomförs i Globen är en sorg för lagen, publiken och svensk innebandy i stort. Det är årets höjdpunkt och världens största enskilda innebandyevenemang", säger Bergendahl.

Beslutet att dela ut SM-guld till seriesegrarna går i linje med hur basketförbundet hanterade samma situation. Däremot valde handbollen och ishockeyn att inte kora några svenska mästare utan att ha spelat ett slutspel.