1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Mästarlaget hotas av nedläggning

Iksu har vunnit sju SM-guld. Arkivbild.
Foto: Erik Mårtensson/TT

Iksu är en av Sveriges mest framgångsrika innebandyklubbar och regerande svenska mästare på damsidan. Nu är verksamheten hotad.

"IKSU innebandy drabbas hårt eftersom spel i Superligan kräver stora ekonomiska resurser. IKSU innebandy har under många år haft ett stort stöd från IKSU vilket gör att situationen blir extra kännbar. En fortsatt satsning i den yppersta världseliten och som Sveriges bästa lag känns i detta läge svår", skriver Umeåklubben i ett pressmeddelande.

Coronakrisen har slagit hårt mot Iksus ekonomi.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

"Intäkterna minskar samtidigt som kostnaderna inte kan minskas i samma takt. Detta gör att föreningen och det helägda bolaget har en trängd ekonomisk situation."

"Det är med stor sorg och smärta som vi ser hur krisen drabbar hela Idrottssverige och även IKSU. Vårt ansvar i denna stund är dock att prioritera att driva en verksamhet som gör att IKSU håller i det långa perspektivet. Vi jobbar för att så många av våra medlemmar som möjligt ska ha kvar sin förening även i framtiden."

Iksu utsågs den 20 mars till svenska mästare när innebandysäsongen avslutades med två omgångar av damernas grundserie. Det var klubbens sjunde SM-guld.