1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Överklagan avslås – Dalen degraderas

Riksidrottsnämnden avslår IBK Dalens överklagan. Därmed får innebandyklubben ställa in sig på spel i allsvenskan nästa säsong.
IBK Dalen får inte vara kvar i superligan nästa säsong. Riksidrottsnämnden avslog klubbens överklagan. Arkivbild.
Foto: Erik Mårtensson/TT

Umeåklubben överklagade Svenska innebandyförbundets beslut att lag som låg på nedflyttningsplats när serien stoppades, på grund av coronakrisen, skulle åka ur. Dalen låg på 13:e plats i damernas superliga, bara två poäng till laget ovanför strecket och hade chans att ta sig upp om de fått spela klart.

Klubben anser att förbundet i stället borde ha utökat ligan och erbjudit alla lag som haft chans att hålla sig kvar i serier att få stanna kvar.

I sitt yrkande till Riksidrottsnämnden hävdar man att grova formfel begicks när förbundet tog beslutet eftersom inte alla styrelseledamöter bjöds in och att det fanns jäviga som inte borde ha fått vara med och ta beslut.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Men Riksidrottsnämnden anser inte att några formfel gjorts och skriver i sitt beslut, som TT tagit del av, att Innebandyförbundets beslut "tillkommit i behörig ordning" och att det inte strider mot gällande stadgar eller tävlingsbestämmelser.

Tidigare har två ishockeyklubbar, allsvenska Modo och division 1-klubben Wäsby, överklagat till Riksidrottsnämnden gällande hockeyns beslut att stoppa serierna och låta alla lag spela i samma serie nästa säsong. Överklagandena avslogs.