1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Rodic stor derbyhjälte – tvåmålsskytt mot AIK

Återigen förtroende från start – och återigen med i målprotokollet.
Vladimir Rodic blev stor derbyhjälte med två mål mot AIK – och passade efteråt på att skicka en varning till serieledande Djurgården:
Vladimir Rodic firar sitt 1–0-mål framför AIK-fansen på Tele2 arena.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den allsvenska våren och sommaren kan summeras med tre ord för Vladimir Rodic: bänknötande, inhopp och måltorka.

Hösten 2019, däremot, har hittills varit en helt annan historia.

För en vecka sedan fick han för första gången förtroendet från start av Stefan Billborn och tackade tränaren genom att göra 1–0 i 6–2-segern mot Göteborg.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Mot AIK? Då kom ytterligare två mål från den 26-årige Hammarbyyttern som därmed blev stor derbyhjälte på Tele2 arena.

– Det var fantastiskt, jag tror det var första gången jag slog AIK, inklusive när jag spelade Malmö (2015–2016), säger Rodic.

1–0 skickade han in med vänsterfoten efter att snyggt ha tagit emot en krossboll från Jeppe Andersen i straffområdet.

Och i den andra halvleken fick han arenan att explodera ännu en gång – detta när han förvaltade en långboll på bästa sätt från Darijan Bojanic. Rodic hann precis före utrusande Oscar Linnér och kunde sedan rulla in 2–0 till Hammarby i öppet mål.

Hyllar Rodic

Stefan Billborn gladdes med sin tvåmålsskytt.

– Han är kraftfull och har ett bra skott. Han har alltid en positiv inställning och är positiv och glad. Så jag unnar honom verkligen att få kliva fram här och få sin beskärda del av rampljuset.

Tränaren tillägger:

– Han kanske inte har hamnat i dödsskuggans dal här under året, men han har inte haft det lätt. Det ska man veta.

Själv har Rodic tålmodigt väntat på sin chans att få skina – för han visste att den skulle komma förr eller senare.

– Det har inte alltid varit enkelt. Men jag har alltid fått stöttning från killarna i laget och det är det viktigaste. Jag har tränat på hårt och gjort min grej, och en dag så visste jag att det skulle vända.

"Inte tillräckligt bra"

AIK höll spänningen vid liv i derbyt när Karol Mets höll sig framme på en andraboll och reducerade i den 68:e minuten – men närmare än så kom inte den regerande svenska mästaren.

– Det är bara att konstatera att den här insatsen, hur man än vrider och vänder på den, inte var tillräckligt bra, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

Hammarby vann mot Stockholmsrivalen för första gången sedan 2017 och sätter således en stor käpp i hjulet för AIK i guldstriden.

För huvudstadens tredje allsvenska klubb, serieledande Djurgården, var resultatet välkommet då det innebär att avståndet till AIK alltjämt är fyra poäng.

Hammarby har med sex matcher kvar sex poäng att ta igen på "Blåränderna" – vilket inte är omöjligt, enligt Rodic.

– Vi har ett derby kvar mot dem också. Vi har självförtroende och jag tror de har märkt av att vi har en bra chans att komma ikapp dem. Det blir inte lätt men det är genomförbart, till hundra procent, säger han.