Ryssland körde över Sverige i kvartsfinalen

De svenska damjuniorerna är utslagna ur U18-VM i ishockey.
Mot Ryssland blev det storförlust med 0–4 i kvartsfinalen i Bratislava.
Ishockey • Publicerad 30 december 2019

Söndagens 2–0-seger mot Schweiz innebar att Sverige var framme i kvartsfinal i U18-VM.

Men väl där tog det tvärstopp för juniordamkronorna.

Ryssland visade sig vara åtminstone en klass bättre än svenskorna som föll klart med 0–4 i den slovakiska huvudstaden Bratislava.

Redan efter den första perioden var Sverige i underläge med 0–2 – och efter en mållös mittenperiod blev uppförsbacken dubbelt så brant i den tredje. Bara 33 sekunder in i slutperioden utökade Ryssland till 3–0 och drygt två minuter senare fastställdes slutresultatet.

Ett extra tråkigt slut blev det för Sveriges målvakt Ida Boman som åkte på en smäll i ett ryskt anfall i matchens slutminuter.

Men endast 18 sekunder kvar att spela hade hon så ont att hon tvingades utgå och ersattes sedan av reserven Ebba Svensson Traff.

Den 1 januari möter Sverige Tjeckien i en match om femte plats.