1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Sandén: Vill inte få publiken att börja gråta

Först ska hon sjunga en ny låt med en sorglig text, sedan ska hon välja något glatt och fartfyllt från allsånghäftet för att lätta upp.
Molly Sandén har en tydlig plan inför "Allsång på Skansen".
Molly Sandén kommer att framföra låtar från sitt album "Det bästa kanske inte hänt än". Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

27-åriga Molly Sandéns bästa allsångsminne kommer från hennes 20-årsdag.

– Då var jag här på min födelsedag. Hela Skansen sjöng "Ja, må hon leva" för mig i sändning. Det är svårt att slå det, 21 000 personer som står och sjunger, det var mäktigt.

Sedan dess har hon deltagit i "Allsång på Skansen" flera gånger och när det nu är dags igen kommer hon att framföra en ny låt från sin senaste fullängdare, "Det bästa kanske inte hänt än", som släpptes i maj.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Hon gläds över responsen som albumet har fått.

– Det känns så himla fint, det är många som känner igen sig och som har tagit det till sig. Det är en otrolig lättnad och jag blir jätteglad. Det är det som är min kick, säger Molly Sandén.

Lamix: "Vass live"

Hon beskriver sina låttexter som råa. Även om de är fyllda med hopp så finns där en svärta, en sorg. Därför kommer hon att försöka lätta upp stämningen när det blir dags för henne att välja en låt från allsånghäftet.

– Jag vill välja en allsångslåt där man i alla fall inte får publiken att börja gråta, utan mer att det blir så att man kan springa fram och kramas, säger Molly Sandén.

En som nu gör debut i "Allsång på Skansen" är Lamix. Hiphopartisten, som på 2018 års P3 Guld utsågs till framtidens artist, är självsäker inför sitt framträdande.

– De som redan vet vem jag är kanske också vet att jag är väldigt vass live, om man säger så. Jag är ganska sprallig av mig och gör volter på scenen. Så jag skulle beskriva mig som en väldigt "hype" artist, säger Lamix.

Inspireras av melodierna

Han är väl bekant med programmet, men det är sällan han bänkar sig vid tv:n på tisdagskvällarna under sommaren.

– Inte så mycket mer än att jag tittat på det då och då när jag har varit hemma, det är typ det. Men det är ett väldigt känt program och hela Sverige vet vad det är, så det är fantastiskt, säger Lamix.

Allsångshäftet kryllar av gamla svenska klassiker, och Lamix tror att han kan hitta inspiration i melodierna, även om det inte är någonting han lyssnar på i vanliga fall.

– Jag gillar melodier väldigt mycket och alla låtar är nya för mig, säger Lamix.

Han är inte helt säker på vilken av sina egna låtar han kommer att framföra, men utlovar en överraskning.

– Jag vill ge en så bra show som möjligt. Jag har några på lager så det kommer att bli jättenajs.