1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Saudierna hävdar ny drönarattack från Jemen

Saudiarabien uppger sig ha skjutit ned en drönare med en bomb på väg mot flygplatsen i Jizan.
Foto: 

Saudiarabiens flygvapen har skjutit ned en bombförsedd drönare utsänd av de jemenitiska Huthirebellerna, rapporterar den statliga saudiska nyhetsbyrån SPA.

Drönarens mål var en flygplats i gränsprovinsen Jizan i södra Saudiarabien. Via sin tv-station al-Masirah meddelade de Iranstödda Huthirebellerna att siktet var inställt på militärhangarer.

Flygplatsen används dagligen av tusentals civila. Enligt den saudiskledda militäralliansen skadades ingen. Alliansen varnar rebellerna för en skarp reaktion.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Robot- och drönarattacker mot Saudiarabien har ökat på senare tid. I torsdags oskadliggjorde saudierna en bombdrönare på väg mot flygplatsen i Najran, också nära gränsen till Jemen. I tisdags träffade en drönare en vapendepå på samma flygplats vilket utlöste en brand, enligt rebellerna.

De senaste attackerna sammanfaller med de ökade spänningarna mellan Iran och de USA-allierade staterna vid Persiska viken.