1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Sundhage: Ett statement att jag är här

Pia Sundhage. Arkivbild.
Foto: Nelson Antoine/AP/TT

Pia Sundhage ser det som ett statement att hon fick jobbet som Brasiliens förbundskapten. Hon har suttit på posten i snart två månader och berättar för vilka reaktioner hon fått från landet som styrs av den kontroversielle presidenten Jair Bolsonaro, som har utmärkt sig för en rad manschauvinistiska, homofobiska och rasistiska uttalanden.

– Jag känner verkligen att folk förväntar sig en förändring, inte bara på fotbollsplanen utan även lite grann i samhället, att kvinnor kan ta plats. Jag får många hejarop, säger Sundhage till sajten.

Vad hon tycker om Bolsonaro håller hon för sig själv.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, minhockey.se, minboll.se, vxoweek.se och appen MinSMP. 5 veckor endast 5 kr! (ord pris 1 mån 139 kr)

– Jag tänker väldigt mycket men jag tänker inte officiellt. Det faktum att jag är här och har fått chansen att säga ja till det här jobbet, det är liksom ett statement. De har haft modet att anställa en utlänning, som dessutom är kvinna. Och mina första dagar här såg jag många män. Numera har fotbollsförbundet anställt fler tjejer, säger Sundhage.