1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Fyra män misstänkta för sprängdåd i Köpenhamn

Ytterligare två personer har anhållits i Malmö misstänkta för inblandning i sprängdådet mot skattemyndigheten i Köpenhamn den 6 augusti, rapporterar .
Båda misstänks för grov allmänfarlig ödeläggelse.
Skadorna på skattemyndigheten dagen efter sprängdådet.
Foto: lafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau/TT

– Jag vill inte uttala mig alls i det här skedet, säger advokat Lars Kruse som försvarar en av männen, till TT.

Åklagaren har nu till och med lördag på sig att begära de båda männen, 22 och 27 år gamla, häktade.

”Vi ser mycket allvarligt på attacken mot skattemyndigheten och fortsätter vår omfattande utredning i ärendet. Vi har ett mycket bra samarbete med svensk polis och är övertygade om att gärningsmännen kommer att ställas inför rätta”, säger Brian Belling vid Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 537 kr)

Nya beslag

Två svenskar är sedan tidigare misstänkta för att ha varit inblandade. En 22-årig man är frihetsberövad och ska utlämnas till Danmark. En 23-årig man är fortfarande på fri fot och är internationellt efterlyst.

Enligt har Malmöpolisen gjort beslag hos den internationellt efterlyste 23-åringen. Malmöpolisen har även gjort beslag hos en 29-årig Malmöbo. Totalt har fem beslag gjorts i Malmö.

Den bil som 22-åringen och 23-åringen misstänks ha använt, är efterlyst av Köpenhamnspolisen. De har bilder som visar att bilen körde över Öresundsbron före och efter sprängningen.

Stärka gränsskyddet

Skattemyndighetens byggnad fick omfattande skador i explosionen – fasaden raserades och fönsterrutor krossades av tryckvågen. En förbipasserande som passerade vid tidpunkten för dådet skadades och fick uppsöka vård.

Till följd av sprängningen och ett dubbelmord tidigare i sommar, som också misstänks vara utfört av svenskar, har den danska regeringen sagt att gränsskyddet mot Sverige ska stärkas.