Annons

Ekdahl du Rietz avslutar karriären – igen

Kim Ekdahl du Rietz verkar ha gjort sitt på handbollsplanen.
Franska sporttidningen L'Équipe skriver att den 30-årige svensken, som de senaste säsongerna har spelat i Paris Saint-Germain, avslutar karriären för att framöver studera på universitet i Hongkong.
Handboll • Publicerad 14 maj 2020
Kim Ekdahl du Rietz avslutar karriären. Arkivbild.
Kim Ekdahl du Rietz avslutar karriären. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det var ett svårt beslut att sluta, säger han till tidningen.

– Slutet blev inte som planerat. Men någonstans fick jag uppleva detta slut på min karriär för tre år sedan. Allt som har hänt sedan har varit en bonus för mig. Även utan slutpunkt är det en fantastisk historia.

Annons

Det är inte första gången som Lundapågen sätter punkt för karriären. Ekdahl du Rietz slutade helt med handbollen under våren 2017, men ett år senare gjorde han comeback i tyska Rhein-Neckar Löwen.

Efter en kort tid där skrev han på ett tvåårskontrakt med storklubben PSG och vänsternian valde sedan att också spela med landslaget igen. Ekdahl du Rietz var med i VM i Danmark förra året och EM på hemmaplan tidigare i år.

Nu ska stjärnan istället plugga globala studier. Han har redan börjat läsa kinesiska.

Ekdahl du Rietz har totalt spelat 96 landskamper och gjort 274 mål för Sverige.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons