Annons

Inget förlängt kontrakt för Rydström

Kalmar • Publicerad 18 november 2018
Kalmars huvudtränare Henrik Rydström,
Kalmars huvudtränare Henrik Rydström,Foto: Patric Söderström/TT

Allsvenska Kalmar FF väljer att inte förlänga kontraktet med tränaren Henrik Rydström, meddelar klubben under söndagen.

Rydström tog över som huvudtränare i somras när Nanne Bergstrand blev sjukskriven och har ett kontrakt som sträcker sig året ut.

Annons

Planen var att Nanne Bergstrand skulle återvända till nästa säsong, vilket meddelades att så inte skulle bli fallet på en presskonferens tidigare i månaden.

"En enhällig styrelse ställde sig bakom att inte skriva nytt kontrakt med Henrik Rydström utan klubbledningen uppmanades att gå vidare med andra kandidater. Klubbledningen och styrelsen gör samma bedömning att de sportsliga resultaten i Allsvenskan och Svenska Cupen hösten 2018 inte levt upp till förväntningarna. Samtidigt vill klubbledningen och styrelsen tacka Henrik Rydström för de insatser han gjort för föreningen under många år, både som spelare och tränare", skriver klubben på sin webbplats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons