1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Innebandystjärna klar för ny klubb – i fotboll

En spännande värvning. Här är en övergång som absolut kan placeras in i det facket.
Den tidigare innebandystjärnan Filip Kjellsson är klar för fotbollsklubben IF Rejban.
Filip Kjellsson byter sport. Nu är det fotboll med Växjöklubben IF Rejban som gäller.
Foto: Pontus Steneros

I juni berättade Filip Kjellsson för Smålandsposten att han bestämt sig för att sluta spela innebandy med Växjö Vipers i SSL. På resan upp till Sveriges högsta serie blev Kjellsson känd för sina känsliga handleder, oväntade passningar och stora spelsinne. På totalt elva säsonger i Växjötröjan blev det över 300 matcher och fler än 450 poäng.

Men tiden det krävs att spela innebandy på elitnivå fanns helt enkelt inte.

– Beslutet har vuxit fram. Det har framför allt med tiden att göra. Det är svårt att hinna med en elitsatsning samtidigt som jag har familj och jobb, sa han när beslutet meddelades.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, minhockey.se, minboll.se, vxoweek.se och appen MinSMP. 5 veckor endast 5 kr! (ord pris 1 mån 139 kr)

I sommar har innebandy-trollkarlen i stället valt att ta upp en annan karriär. Nu är det fotboll som gäller. Den senaste tiden har han tränat med Växjölaget IF Rejban. Den här veckan är han också spelklar för division 4-klubben, och kan göra debut i fredagens match mot Åryds IK.

Fotboll blir ingen ny erfarenhet för Filip Kjellsson. Faktum är att fotboll länge var förstasporten och att det fanns mycket talang även i den sporten. Det bevisas inte minst med att han i tidig gymnasieålder blev sommarproffs i Malmö FF. Spelare som Erton Fejzullahu och Labinot Harbuzi var också där.

Filip fick också ett anbud av MFF, men tackade nej. Han ville gå klart skolan hemma först. Sedan blev det inget. I stället kom satsningen på innebandyn.

I en intervju med Smålandsposten i december 2016 sa Filip Kjellsson så här om hur bra han hade kunnat bli på fotboll:

– Jag hade nog kunnat bli ganska bra om jag satsat rejält.

Du hade spelat i allsvenskan?

– Oh, ja. Det tror jag. Om jag verkligen gått in för det.

IF Rejban ligger tia i division 4 södra efter spelade 15 omgångar. Laget är precis ovanför negativ kvalplats. Ner till Åseda under strecket skiljer det fyra poäng.