Annons

Landslagsforward på väg in i Växjö DFF

VÄXJÖ • Publicerad 9 augusti 2018

Elin Åkerman värvades in till Växjö DFF inför säsongen. Nu står det klart att anfallaren lämnar för den allsvenska rivalen IFK Kalmar. Samtidigt är Simona Koren, Österrikisk landslagsforward på ingång.

Elin Åkermans sejour i Växjö DFF blev kortvarig.
Elin Åkermans sejour i Växjö DFF blev kortvarig.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS

Simona Koren är 25 år och kommer närmast från spel i Sunderland i den engelska ligan.

Annons

Enligt vxonews.se har Simona Koren lagt upp en film på sitt instagramkonto som avslöjar att hon befinner sig på plats i Växjö.

Växjö DFF har kallat till presskonferens på fredagseftermiddagen och då väntas den österrikiska landslagsforwarden Simona Koren presenteras.

På torsdagen stod det samtidigt klart att en annan forward lämnar Växjö DFF. Elin Åkerman, som värvades från elitettanklubben IK Uppsala inför den här säsongen, har fått begränsat med speltid i damallsvenskan och på sin hemsida uppger Växjö DFF att parterna går skilda vägar.

Åkerman har skrivit på för den allsvenska jumbon IFK Kalmar för resten av säsongen.

Klart är också att mittfältaren Mikaela Almgren lämnar Växjö DFF för elitettanlaget Asarum. Även Almgren har haft svårt att ta en plats i Växjös lag.

Pontus StenerosSkicka e-post
Musikhjälpen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons