Annons

Pettersson jagar formen i Vancouver

Elias Pettersson är tillbaka på isen i kanadensiska Vancouver.
Ishockey • Publicerad 4 juli 2020
Elias Pettersson är ett av Vancouvers affischnamn. Arkivbild.
Elias Pettersson är ett av Vancouvers affischnamn. Arkivbild.Foto: DARRYL DYCK/AP/TT

Trots att årets säsong avslutades i förtid, så hann Elias Pettersson med att tangera poängskörden från rookiesäsongen.

66 poäng (27 mål, 39 assist) stannade succésvensken på när ligan blåstes av i mars, och Pettersson vände hem till Sverige.

Annons

– Min andra säsong är jag väldigt nöjd med, men jag tror fortfarande – eller jag vet att jag kan – spela bättre, säger 21-åringen till NHL:s sajt, och nämner pucksäkerheten och att aldrig förlora puckkamper, som två exempel.

I tisdags tränade Pettersson på is för första gången tillsammans med lagkamraterna i Vancouver, i ett frivilligt pass i smågrupper. Under tiden i Sverige säger sig Pettersson inte ha stått på isen.

– När du inte är på isen varje dag så tappar du tajmingen, och du förlorar konditionen i benen, men det kommer att komma tillbaka väldigt snart, säger den tidigare Ångespelaren.

Han säger att det är konstigt att vara tillbaka, då han bor på ett hotell och bara går mellan det och rinken.

Om allt går som det ska möter Vancouver Minnesota i bäst av fem matcher i slutspelet senare i sommar.

– Det är en risk, men vi följer våra instruktioner för att förhoppningsvis komma tillbaka till spel, säger Elias Pettersson till nhl.com.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons