Annons

Rikt förbund tackar nej till IOK-pengar

Olympiskt • Publicerad 28 april 2020
Internationella handbollsförbundet har tillgångar på mer än 1 miljard kronor och vill därför inte ha pengar från Internationella olympiska kommittén. Arkivbild.
Internationella handbollsförbundet har tillgångar på mer än 1 miljard kronor och vill därför inte ha pengar från Internationella olympiska kommittén. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Internationella olympiska kommittén stöttar de internationella idrottsförbunden med pengar eftersom sommar-OS blev uppskjutet ett år.

Men Internationella handbollsförbundet (IHF) vill inte ha några pengar. Man har sagt till IOK att i stället ge pengarna till idrotter som behöver dem mer, skriver sajten Insidethegames.

Annons

IHF gjorde en vinst på motsvarande nästan 70 miljoner kronor för 2018 och 163 miljoner året dessförinnan. Vid årsskiftet hade IHF tillgångar på motsvarande 1,3 miljarder kronor.

Handbollsförbundet, som har sin verksamhet i Basel i Schweiz, säger till Insidethegames att man inte tänker permittera någon personal under coronakrisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons