Annons

Ronaldo spränger miljardgränsen

Portugisiske Cristiano Ronaldo är den första fotbollsspelaren som har tjänat mer än en miljard dollar under sin aktiva karriär.
Fotboll • Publicerad 6 juni 2020
Cristiano Ronaldo kan vara nöjd med sin lön. Arkivbild.
Cristiano Ronaldo kan vara nöjd med sin lön. Arkivbild.Foto: Fabio Ferrari/AP/TT

Cristiano Ronaldo drog in mer än 105 miljoner dollar före skatt förra året, motsvarande cirka 965 miljoner kronor, enligt Forbes.

Ronaldo var därmed den bäst betalda idrottaren under förra året, ett steg ovanför den argentinske fotbollsspelaren Lionel Messi.

Annons

– Cristiano Ronaldo är en av de bästa spelarna genom tiderna, i världens mest populära sport, i en era där det aldrig har funnits så mycket pengar inom fotbollen, säger Nick Harris vid Sporting Intelligence till Forbes.

Förutom lönen för att kliva ut på planen, som hittills har gett Juventusanfallaren 650 miljoner dollar, tjänar 35-åringen pengar på lukrativa sponsorkontrakt med Nike, Herbalife och Abbott. Han har också varumärket CR7 som gör kalsonger, parfymer och skor.

I år kan det dock bli lite mindre klirr i kassan, då Ronaldo liksom många andra proffs gått ned i lön till följd av pandemin.

Cristiano Ronaldo är den tredje idrottaren som når dollarmiljardmärket som aktiv idrottare. Golfaren Tiger Woods nådde nivån 2009 och boxaren Floyd Mayweather passerade den 2017.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons