Annons

Så blir NHL:s slutspelsupplägg

Bäst av fem matcher i kvalomgången, därefter bäst av sju i första omgången, kvartsfinal, semifinal och final.
Så ser slutspelsupplägget ut i NHL i sommar om ligan kan återupptas efter coronapandemin.
Ishockey • Publicerad 4 juni 2020
Alexander Steen och hans St Louis fick lyfta Stanley Cup-bucklan i fjol. Nu är detaljerna bestämda för ett eventuellt slutspel i år. Arkivbild.
Alexander Steen och hans St Louis fick lyfta Stanley Cup-bucklan i fjol. Nu är detaljerna bestämda för ett eventuellt slutspel i år. Arkivbild.Foto: Michael Dwyer/AP/TT

NHL presenterade i slutet av maj planen för att återuppta säsongen som pausades den 12 mars. Då offentliggjordes att resten av grundserien skrotas och att slutspelet, som utökas från 16 till 24 lag, ska startas på en gång.

Slutspelet kommer att inledas på två olika spelorter, de tolv lagen från östra konferensen spelar på ett ställe och de tolv från väst spelar på ett annat ställe. Var det blir är inte klart.

Annons

Några datum är inte heller spikade, men enligt tidigare uppgifter kan lagens träningsläger starta tidigast under första halvan av juli.

Nu har NHL också spikat formatet för slutspelet. Det blir inget slutspelsträd som följs, utan det blir "SHL-modell" där det högst kvarvarande seedade laget möter det lägst seedade, och så vidare, i varje omgång.

De fyra bäst rankade lagen i öst och väst möter varandra inbördes, tre matcher, för att bestämma seedningen bland topp 4 i slutspelet.

Lag 5-12 i öst och väst spelar kvalomgång i bäst av fem matcher.

Därefter blir det bäst av sju matcher i första omgången, andra omgången, semifinal (konferensfinal) och final.

De här lagen spelar seedningsgruppspel, öst: Boston, Tampa Bay, Washington, Philadelphia. Väst: St Louis, Colorado, Vegas, Dallas.

Kvalomgång, öst: Pittsburgh–Montreal, Carolina–NY Rangers, NY Islanders–Florida, Toronto–Columbus. Väst: Edmonton–Chicago, Nashville–Arizona, Vancouver–Minnesota, Calgary–Winnipeg.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons