1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Filminspiration leder in på nya vägar

Dags att ta ut svängarna igen. Nu blir det vårshow i lite annorlunda format.
Med mycket musik och inspiration av en film i cirkusmiljö.
Maja Johansson, i vitt, drillar träningsgruppen med gymnasietjejer inför kommande utmaning. En föreställning inspirerad av cirkus och med rätt värdegrund.
Foto: Per Ohlsson
”The great showman” ska inspirera Tingsrydgymnasterna till stor show.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, minhockey.se, minboll.se, vxoweek.se och appen MinSMP. 5 veckor endast 5 kr! (ord pris 1 mån 139 kr)

Maja Johansson såg en film på planet till Gran Canaria, och nu lyfter hela dansgänget hos Tingsrydgymnasterna.

– Jag blev så inspirerad när jag såg ”The greatest showman”, en amerikansk musikal om en man som startar en cirkus som är öppen för alla. Jag tyckte budskapet passade bra in på vår förening och allt det vi håller på med. Så nu, när vi ska ha vår vårföreställning, så kommer den att vara lite av ett tema, förklarar hon.

Hon har fått med sig de olika ledarna, som sett filmen och också inspirerats.

– Genom en föreställning med danser ser vi en perfekt möjlighet att visa upp just vår värdegrund, att alla ska få vara med oavsett vem man är, vilken bakgrund man har och hur man ser ut, säger Cajsa Södergren.

Hon ingår i ungdomsstyrelsen, som drar ett tungt lass i föreningen. Inte minst i samband med TGT:s återkommande shower. Just nu är det slutspurt inför ”The greatest show” i Tinghallen, med två uppträdanden lördagen 13 april.

– Så nu har alla våra grupper blivit tilldelade låtar och karaktärer ur filmen, säger Sara Susic, som också tillhör ungdomsstyrelsen och föreningens ledarstab.

Vi träffas i gymnastiksalen i Söderportkyrkans källarplan där TGT har mycket av sin verksamhet. Resten av passen och träningarna bedrivs i Tinghallen.

– Tidigare har vi ju arrangerat vår vårföreställning i ishallen tillsammans med Taif, men nu blir det en egen variant i Tinghallen i stället, berättar Cajsa Södergren.

Blir det någon skillnad?

– Vi har skrivit manus och det blir mer fokus på dansen, och så har de mindre barnen egen redskapsuppvisning på måndagen (den 8 april) i veckan före vår show, berättar Selma Willman.

– Den här gången har vi berättarröst i stället för konferencier. Vi äger scenen kan man säga, och det blir väl bra eftersom det är mer handling nu, säger Sara Susic.

Och Alma Gustavsson, som är på plats för att träna shownummer med dansgänget som går på gymnasiet, berättar:

– Jag började i barngruppen en gång i tiden och fortsatte som ledare för fyra år sedan.

Maja Johansson, som håller i kvällspasset, konstaterar:

– Det där är typiskt. Många börjar i treårsåldern och fortsätter som ledare för någon grupp när de kommit upp i 14-, 15-årsåldern.

Sedan är det dags att inta gympagolvet. De äldsta högstadietjejerna lämnar scenen och spegelsalen i Söderport åt gymnasiegänget.

Selma Willman, Sara Susic, Alma Gustavsson och Cajsa Södergren har växt upp i föreningen och ingår i ungdomsstyrelsen.
Foto: Per Ohlsson