Ingen valsedel för Miljöpartiet denna gång

Miljöpartiet i Tingsryd kommer inte ställa upp i kommunvalet den 9 september. Anledningen är att folk inte vill skriva upp sig på valsedeln. – Folk vill inte vara offentliga, menar Gunnar Engblom.
Gunnar Engblom (MP).
Foto: Emelie Olsson

Nu är tidsgränsen för att anmäla sitt valdeltagande passerad och Gunnar Engblom (MP) meddelar att det inte blir någon valsedel för Miljöpartiet denna gång. Det kommer alltså inte gå att rösta på Miljöpartiet i kommunvalet den 9 september.

– Det är beklagligt. Vi hade många som sov på saken in i det sista men som beslutade sig för att det inte var värt det personliga offret, berättar Gunnar Engblom (MP) som suttit på ett mandat i kommunfullmäktige den här mandatperioden.

Huruvida Miljöpartiet i Tingsryd ska vara med eller inte har varit osäkert en längre tid. Så sent som på Tingsryds marknad den 31 juli hade partiet ställt upp ett tält i ett försök att övertyga Tingsrydsbor att skriva upp sig MP-listan.

Många sa att de skulle hem och fundera på saken. För även om de ville ha kvar Miljöpartiet så vill de inte vara en frontfigur, menar Gunnar Engblom (MP).

– Det är väldigt tydligt att man inte vill gå ut offentligt. Det är ett så stort steg att bli politiker på landsbygden. Dels för att vi har ett utbrett politikerförakt. Det påverkar särskilt i ett småskaligt samhälle, där det är väldigt tydligt vem som är vem. Det finns ingen broms i att bete sig illa mot en som är politiker lokalt, säger Gunnar Engblom (MP).

Gunnar Engblom har stått på Miljöpartiets valsedel sedan år 2006. Det ska bli intressant att se vad partiets frånvaro kommer innebära för klimat- och miljöpolitiken, tycker miljöpartisten som nu tar en paus i fyra år.

Läs mer

Försattes i konkurs

Konkurs: Tom tandvårdsklinik fick ut miljonbelopp - delägare får straffskatt

Delägaren, en man bosatt i Lessebo kommun, kvitterade enligt Skatteverket ut över en halv miljon kronor i oredovisade inkomster.

Litteratur

Tid för bokälskarnas högtid

Snöoväder är inget hinder för en bokälskare att ta sig till bokrean. Fråga Astrid Hauge Evaldsson som hade kört många mil från hemmet mellan Älghult och Fagerhult till bokrean i Växjö.

30–årsjubileum

Jubilerande förening – haft konserter med Kent, Bob Hund och Backyard Babies

Musikföreningen Kristina fyller 30 år. Vi tar en goefika med styrelsemedlemmen Peter Johansson och musikskribenten Håkan Steen, med förflutet på Smålandsposten, för att gräva i historien.

Lokal upprustning

Mer kultur i Folkets hus

Här rustas för välkommen invasion, nya scener och mat och dryck.

Föreningsliv

Drag i möbelfabriken

Bälgspelare i ny miljö. Folkets hus renovering rör om i grytan.

Kultur

Krönika: Så ska Metallica hyllas på nytt i länet

Länets publikmagneter? Såklart Ikea museum, Linnés Råshult, Kulturparken Småland… En smygare är en minnessten i Dörarp som blivit ett vallfärdsmål. Nu ska den uppgraderas.